Az Ön belépési neve Vendég | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Vendég | RSS
Szerda
2019-10-23, 7:05 PM
Frizura, hajápolás Mindenkinek
Nyitólap Hajfestés ProfilomRegisztráció KilépekBelépés
Honlap-menü

Belépés

Szépséghírek

Látogatók
What is my IP address
Google PageRank

A boltokban számos hajfesték található, melyek használata manapság már egyszerűnek, biztonságosnak mondható, így teljes mértékben elterjedt az otthoni hajfestés. Ennek végeredménye azonban természetesen erőteljesen függ a hajfesték minőségétől. Ha rosszabb minőségűt vásárolunk - amelyek általában az olcsóbb kategóriába esnek -, akkor könnyebben kiszárad a hajunk, ráadásul a végeredmény egyáltalán nem garantált. Azok a termékek, amelyek hasonló minőségűek és szőke vagy fekete árnyalatú színeket alkalmaznak, még jobban károsítják a hajat.

 

 A haj színe és fazonja rengeteget számít!


Hatóanyagok:

Ammónia - megnyitja a haj felszínén az apró nyílásokat, hogy a színezőanyag molekulái áthatoljanak egészen a közepéig, majd peroxiddal kombinálva katalizátorként segít, hogy a szín rögzüljön a hajszálon belül.

Peroxid - megnyitja a haj felszínén az apró nyílásokat, hogy eltávolítsa a haj eredeti színét és hozzásegítse az új színt ahhoz, hogy rögzüljön.

Tartós festékek

•    ammóniát tartalmaz (vagy ammóniapótlót) és peroxidot
•    a szín teljesen átitatja a hajszálat
•    tartósan megváltoztatja a haj eredeti színét
•    könnyedén lesz egy vagy két fokkal sötétebb a haj a kezdeti árnyalathoz képest (egy fok alatt azt értve, ha valaki középszőke volt és sötétszőke lesz)
•    az ősz hajszálakat általában teljesen eltünteti
•    nem lehet mosással eltávolítani, bár idővel a szín egy kicsit kifakul

 


Féltartós festékek

•    nincs benne ammónia, kis mennyiségben tartalmaz peroxidot
•    a szín részlegesen itatja át a hajszálat
•    könnyedén válik sötétebbé és bizonyos esetekben nagyon kis mértékben világosabb is lehet a haj
•    legtöbbször kimosható samponnal, főleg ha az eredeti hajszín jóval világosabb volt
•    felhasználható arra, hogy javítsunk a féltartós vagy tartós festés eredményein

Átmeneti színt biztosító festékek

•    nem tartalmaz ammóniát vagy peroxidot
•    átszínezi a hajszálakat
•    kissé besötétíti a hajat, de világosítani nem tudja
•    egy-két hajmosás után kijön, annál könnyebben, minél világosabb volt az eredeti szín

 


További tippek az otthoni hajfestéshez:

•    a dauerolást és a hajfestést nem érdemes egy időben vagy közvetlenül egymás után alkalmazni. Mivel mindkét procedúra erőteljesen igénybe veszi a hajat, célszerű legalább egy-két hét szünetet tartani a kettő között
•    a hajfestés előtt bőrpróbát kell végezni, ugyanis ha a bőrre kent festék nem okoz 24 órán belül allergiás reakciót vagy irritációt, akkor a fejbőrnek sem fog ártani
•    a világosabb árnyalatok fiatalítják, a sötétebb árnyalatok pedig öregítik az arcot
•    figyeljünk oda arra, hogy a szemöldök színétől ne térjen el túlságosan a választott hajfesték színe
•    ha a szőkítés nem jön össze úgy, ahogy szeretnénk, például az árnyalat kicsit sárgábbra sikerült, akkor ősz hajszínhez készült, speciális készítménnyel mossuk át
•    uszodákban a víz magas klórtartalommal bír, így a szőkített haj szürkés vagy zöldes árnyalatúvá is válhat, ha sokáig éri ottani víz Allergiateszt

A tesztet mindig a festés előtt 48 órával kell elvégezni, még akkor is, ha azelőtt soha nem volt allergiás reakciónk hajszínező termékekre. Fontos, hogy pontosan betartsuk a dobozon feltüntetett utasításokat abban a tekintetben, hogy miként kell felnyitni és újból bezárni a dobozt. A kikevert színt egy kis üveg vagy műanyag tárolóedényben tároljuk, majd a könyökünk hajlatába, a puha bőrre kenjük rá és hagyjuk megszáradni. A kérdéses területet ne tegyük ki víznek 48 óráig, majd a megmaradt festékanyagot felhasználhatjuk a színtesztben.

 


Színteszt

Ezt már csak azért is fontos elvégezni, hogy megtapasztaljuk, mennyi ideig kell a színt a hajon hagyni, hogy azt az eredményt kapjuk, amit eredetileg is szerettünk volna. Még ha az adott árnyalatot, sőt magát a terméket is használtuk már korábban, akkor is sok mindentől függ a végeredmény: mennyire lesz kitéve a napnak, milyen volt a haj előző színe, milyen hajápoló termékeket használunk, stb. Ez különösen akkor lehet fontos, ha drasztikus színváltoztatásra készülünk.

Egy valamennyire rejtett tincsünket nedvesítsük meg vízzel, majd teljesen fessük be azzal a festékkel, amely az allergiatesztből megmaradt. Kövessük pontosan a használati utasításban leírtakat, hogy mennyi idő után kell a kívánt eredménynek jelentkeznie - ha a szín nem az, amit mi szerettünk volna, akkor a megszabottól rövidebb vagy hosszabb ideig kell a festéket a hajon hagynunk. Jegyezzük fel pontosan, mennyi idő után értük el a megfelelő színt és árnyalatot.


Tippek a legjobb eredmények elérése érdekében

- A festett haj különösen igényli az ápolást. Vásároljunk kifejezetten festett hajra való sampont és balzsamot.
- A haj befestése előtt ne mossunk hajat. A balzsammal és a hajlakkal teli hajszálakat a festék nem tudja átitatni a megfelelő módon.
-  A haj utánfestését mindig a haj tövénél kezdjük, majd utána a haj többi része következhet.
- A hajfestés elvégzése után célszerű hajbalzsamot és hajvégápoló készítményt alkalmazni, ezek ugyanis megakadályozzák a hajszálak töredezését.
- A hajfestést el kell halasztani, ha seb van a fejünkön. Maradandó károsodást okozhat, ha a sebbe vegyszer kerül.
- Dauerolás és hajfestés között, továbbá két hajfestés között is minimum 3 hetet kell várni.
-  Fém anyagot ne használjunk a hajfestéshez.
-  Ha a hajfestékből jut a bőrre is, akkor azt azonnal le kell mosni, hacsak nem akarjuk, hogy nyomot hagyjon.
-  Ha drasztikus módon változtatunk a hajszínünkön, akkor arra érdemes odafigyelni, hogy a szempillánk és szemöldökünk mennyire üt el a kiválasztott színtől - a rossz választással eléggé rossz összhatást lehet elérni.
-  Ha először festjük be a hajat, akkor előbb érdemes inkább hajszínezővel próbálkozni - ha valamiért mégsem tetszik a végeredmény, akkor legalább könnyedén, pár mosás után megszabadulhatunk az új színtől.
-  Ha világos a bőrünk és a szemünk, akkor világosbarna, aranyszőke, világos vörös árnyalatok közül érdemes válogatni.
-  Mindenképpen tartsuk be a használati utasítást!
- Válasszunk krém vagy zselé állagú hajfestéket - ezek nem csepegnek szanaszét, így talán könnyebb alkalmazni. Otthoni hajfestésről szóló sorozatunk harmadik, befejező része: Új színt a hajunknak!

A haj festésére számos ok kínálkozik: lehet szó divatról, vagy esetleg egy-egy őszülő hajszál az, ami zavarhatja tulajdonosát. Amennyiben nem óhajtjuk a munkát fodrásszal elvégeztetni, kiválónak bizonyulhatnak a drogériákban kapható hajfestékek. Amikor eldöntjük, milyen mértékben és módon változtatjuk meg hajunk természetes színeit, a következőket kell figyelembe vennünk:

 

- milyen mértékű színváltozást akarunk elérni az eredeti hajszínünkhöz képest

- egyszeri alkalomról van szó, vagy esetleg hajunkat hosszabb távon képzeljük el az új színnel

A sötét hajfesték markánssá teszi az arcot, így általában fiataloknak és időseknek nem ajánlják; célszerű a természetes hajszínünknél egy árnyalattal világosabb színt választani. Ha tartós hatásra törekszünk, ne feledjük el 4-6 hetente újrafesteni a hajat.

 


Szőkítés

A fodrászok szerint az otthoni szőkítéssel az a legnagyobb probléma, hogy házi körülmények között az eredeti hajszínünknél 1 - 1,5 árnyalattal többet nem lehet világosítani. Ha türelmetlenek vagyunk, és barnából rögvest szőkére akarunk változni, akkor érdemes ezt fodrásszal végeztetni, aki professzionális festékekkel képes lesz olyan eredményt produkálni, amilyet valóban szeretnénk magunknak.

Ha ennek ellenére mégis az otthoni szőkítés mellett döntünk, akkor ajánlatos a következő tanácsok szerint eljárni:

- a hajszálakat először ki kell világosítani, azaz meg kell szabadulni azoktól a pigmentektől, amelyek az eredeti színt adják.

- a színtelenített hajat ezután csupán árnyalni lehet, bejuttatva a hajszálba a festéket.

- a festékesdobozban általában találunk gumikesztyűt, amelyet feltétlenül érdemes használni, sőt, még egy törölközőt is tegyünk a nyakunk köré, amellyel a ruhát védjük.

- a festék összekeverése után a felvitelét a haj tövénél kezdjük, ezt követően rákerülhet az egész hajra.

- fontos betartani a festékesdobozon található utasításokat, nem utolsósorban a hatóidőt; ennek elmulasztása szinte biztosan azzal jár majd, hogy foltos lesz a hajunk, ha pedig mégsem, akkor a végeredményben nem biztos, hogy sok köszönet lesz.

- miután lejárt a hatóidő, öblítsük le a festéket és egy enyhébb samponnal mossuk meg a hajat.

Miután megvagyunk a festéssel, nem szabad megfeledkeznünk arról sem, hogy a (festett) szőke haj különleges ápolást igényel, mivel maga a szőkítés folyamata nagyon kiszárítja a hajat.

- ha valakinek eleve nehezen kifésülhető haja van, az válassza a festett hajra készített samponokat és balzsamokat. Ezek ugyanis olyan anyagokat tartalmaznak, amelyektől a haj selymessé válik és a kócosodást is elkerülhetjük.

- az erőtlen, töredezett hajjal rendelkezők ún. hajszerkezet-javító készítménnyel javíthatják hajuk minőségét.

- ha vékonyszálú, kopott végű hajszálakkal rendelkezünk, akkor nem ajánlott a festett hajra készült kondicionáló használata, lévén annak krémes anyaga annyira elnehezítheti az erőtlen hajszálat, hogy utána a frizura csak igen nehezen lesz alakítható. 
Köszöntsük Őket!
A


Cimkék
vörös haj felépítése hajszerkezet hajhullás haj töredezése kopaszodás korpásodás tetvesség satír tépett vitaminok egészséges haj fufru Bob árulkodó frizura hajbeszéd dús haj frizura hosszabbítás hajfelvarrás hajhosszabbítás hosszú haj póthaj vendéghaj hajápolás rövid frizura ötletek sajátkezűleg Valentin-nap haj szilikon szőke esküvői.feltűzött barna alkalmi fonás fonott frizura hosszú esküvői alkalmi feltűzött copf konty fonott esküvői frizura fonás félhosszú

Keresés

Naptár

Időjárás
Hőtérkép

E-MAIL
Küldj E-mailt!

This free script provided by 
Rainbow Arch


Számláló
Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0

Copyright MyCorp © 2019
website testing