Az Ön belépési neve Vendég | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Vendég | RSS
Szerda
2019-10-23, 6:44 PM
Frizura, hajápolás Mindenkinek
Nyitólap Hajhullás ProfilomRegisztráció KilépekBelépés
Honlap-menü

Belépés

Szépséghírek

Látogatók
What is my IP address
Google PageRank

                        A  hajhullásról


 A hajhullást a nők sokkal nehezebben dolgozzák fel, mint a férfiak, hiszen a szép, hosszú haj korunk szépségideáljának „tartozéka”, a hódítás eszköze. Elvesztése az önbecsülés csökkenését is maga után vonhatja, így a fokozott mértékű hajvesztés akár pánikot, depressziót is kiválthat.

Nők esetében a hajjal kapcsolatos problémák általában a 30-40. életév között kezdődnek, elsősorban a haj elvékonyodásával, később pedig a hajhullás fokozódásával.

A hajvesztésnek két típusa figyelhető meg:

Feminim típusú: a fejbőr közepén kezdődik el a haj ritkulása. A hajsűrűség annyira lecsökkenhet, hogy a fejbőr is láthatóvá válik. Ez a leggyakoribb női típusú kopaszodás, amit az un. Ludwig típusú hajvesztésnek neveznek. Szerencsére a női kopaszodás 70% ebbe a csoportba esik.

Maszkulin típusú: a kopaszodás a férfiaknál jellemző módon történik, hátterében hormonbetegség vagy daganat állhat. Érdemes megfigyelni, hogy egyéb masculinizációs jelek vannak-e!?

Hormonális okok

A női hormonok (az ösztrogének) meghosszabbítják, a férfihormonok (androgének) pedig lerövidítik a haj növekedési szakaszát. A nőkben mindkét típusú hormon megtalálható, és normál esetben a női hormonok jelentős túlsúlyban vannak.
Amennyiben a hormonháztartás felborulásával több androgén hormon kezd el termelődni egy olyan nő szervezetében, akiknek a hajgyökerei fokozottan érzékenyek a dihydro-tesztoszteron hormonra, férfias típusú hajhullás veszi kezdetét.
A tesztoszteron a nőknél a mellékvesékben és a petefészekben termelődik, sokkal kisebb mértékben, mint a férfiaknál. Főleg azoknál okozhat problémát, akiknek a testszőrzetük is kicsit férfiasabb, erősebb és mélyebb hangfekvéssel rendelkeznek az átlagnál.

Örökletes tényezők

A hajhullás oka elsősorban az öröklött tulajdonságaink között keresendő. Ezek határozzák meg ugyanis, hogy mennyire érzékenyek hajhagymáink s fejbőrünk az ún. androgén hormonokra. Ennek a tényezőnek a jelentőségét azok a megfigyelések támasztják alá, melyek szerint egyes családokon belül halmozottan fordul elő a haj ritkulása, míg másoknál fel sem lelhető. (Bővebben: a férfiak kopaszodása c. cikkben)

Klimax

A klimax sok nő életében érzelmi és fizikai fordulópontot jelent, amitől a kellemetlen tünetek miatt nagyon sokan tartanak.

Mi játszódik le ilyenkor a szervezetben?

A menopauza során a petefészek működése szabálytalanná válik, lecsökken a női nemi hormonok, az ösztrogén és progreszteron termelődése, végül megszűnik a mestruáció. Ezzel egyidőben megemelkedik a férfi nemi hormonok, az androgének szinje, majd hatásukra a hajszálak élettartama megrövidül, megújulási ütemük pedig lelassul. Kezdetét veszi a hajhullás, majd állandósul a fejbőr egészén.

 Öregedés

Az életkor előrehaladtával, a természetes öregedés következményeként, romlik a bőr állapota, a vérkeringés, felszívódási problémák alakulhatnak ki, lassul a sejtosztódás, így haj növekedése is. Különböző betegségeken esünk át, melyeket hajhullás eredményeznek, mindezen hatások eredményeként fokozatosan ritkábbá válik a hajunk.
A hormonális változások a hajszálak elvékonyodásához vezethetnek, romlik a haj minősége.
Mindezekből adódóan az 50. és 70. életév között a haj sűrűségének 20 %–os vesztesége normálisnak tekinthető. Jó, ha tudjuk, hogy az öregedés tempójáért hatvan százalékban a gének, negyven százalékban pedig az élet minősége, az életstílus és a környezet a felelős. Változtassunk rossz szokásainkon, lassítsunk az öregedés folyamatán!


Köszöntsük Őket!
A


Cimkék
vörös haj felépítése hajszerkezet hajhullás haj töredezése kopaszodás korpásodás tetvesség satír tépett vitaminok egészséges haj fufru Bob árulkodó frizura hajbeszéd dús haj frizura hosszabbítás hajfelvarrás hajhosszabbítás hosszú haj póthaj vendéghaj hajápolás rövid frizura ötletek sajátkezűleg Valentin-nap haj szilikon szőke esküvői.feltűzött barna alkalmi fonás fonott frizura hosszú esküvői alkalmi feltűzött copf konty fonott esküvői frizura fonás félhosszú

Keresés

Naptár

Időjárás
Hőtérkép

E-MAIL
Küldj E-mailt!

This free script provided by 
Rainbow Arch


Számláló
Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0

Copyright MyCorp © 2019
website testing