Az Ön belépési neve Vendég | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Vendég | RSS
Szerda
2019-10-23, 7:29 PM
Frizura, hajápolás Mindenkinek
Nyitólap Hajmosási trükkök mindenkinek ProfilomRegisztráció KilépekBelépés
Honlap-menü

Belépés

Szépséghírek

Látogatók
What is my IP address
Google PageRank

                                                                            A hajmosásról


Hajmosás után tiszta, fényes dús és jó illatú hajról álmodunk. Akkor szoktunk neki fogni, ha már nem egészen ilyen. Piszkosnak érezzük hajunkat, a levegőből rárakodó portól, a fejbőrben termelődő izzadságtól, és a faggyúmirigyek termelte zsírtól. A zsíros frizurába pedig még könnyebben beleragad mindenféle szennyeződés. Sok piszkot felvihetünk rá a kezünkkel, a kefével is. A hajmosás gyakorisága függhet a fejbőr zsírosságától, izzadásától, a levegő szennyezettségétől, hogy milyen anyagokat, hajápolókat teszünk rá, vagy milyen gyakran nyúlunk hozzá, nem mindig tiszta kézzel. A sapkaviselet is növeli a faggyútermelést, a haj ettől hamarabb zsírosodik.


Jó levegőjű helyen élőknél, gyerekeknél, száraz bőrűeknél olykor két-három hét is eltelhet két hajmosás között anélkül, hogy közben hajuk ápolatlan hatást keltene. Egyébként általában hetente egyszeri, legfeljebb kétszeri mosás javasolt. Az ennél gyakoribb mosás igénybe veszi a hajat, és kiszárítja a fejbőrt. A gyorsan zsírosodó hajat akár naponta is lehet tisztítani.

Fontos, hogy mindig a mosási gyakoriságnak, a haj- és bőrtípusnak megfelelő sampont kell választani. Bőrgyógyászok szerint a patikákban kapható, illetve a gyógyászatilag tesztelt samponokban bízhatunk, de a többi is biztonságos lehet. A samponokkal szemben támasztott legfontosabb követelmény, hogy kémhatása enyhén savas, 5,5 PH-jú legyen.

Ezenkívül ne feledkezzünk meg saját tapasztalatainkra hagyatkozni, hiszen lehet, hogy az ismerős által ajánlott termék a mi hajunkon nem válik be, ragadós, fésülhetetlen marad a hajunk. Ez semmiképp sem jó, mert ettől a hajszálak fokozottan sérülnek, roncsolódnak. A különféle balzsamok, hajszerkezet-javulást és fénylő, egészséges hajkoronát ígérő samponok sokat segíthetnek, de csodát ezektől sem várhatunk. A hajszálat kívülről bevonva simává, jól fésülhetővé teszi, ami megóvja a további sérülésektől. Persze csak akkor, ha rendszeresen kenjük velük a szálakat. Azt is fontos tudni, hogy a haj élettelen, nem tud úgy regenerálódni, mint az élő sejtekből álló bőr. Minőségét alapvetően a hajhagymákból kinövő hajszál tulajdonságai határozzák meg, amit a balzsamok és pakolások már nem tudnak befolyásolni. A növekvő hajszál tulajdonságait az életmód, a táplálkozás, a szervezet általános egészségi állapota befolyásolja.

Ha valaki szép, fényes hajat szeretne, bátran próbálja ki nagymamáink módszerét, a citromos vagy enyhe ecetes vizes öblítést, ami a bőr kémhatását állítja helyre mosás után. A citromos víz a szőkéknek, az ecetes a sötét hajúaknak ajánlott inkább. A száraz fejbőrnek jót tesz, ha a hajmosás előtt fél órával, tojás és olívaolaj keverékét kenjük rá, illetve ricinus- vagy mandulaolajjal bemasszírozzuk, és a hajmosásig törölközőbe tekerve hagyjuk. Segít a fejbőrnek, ha a hajmosás előtt sós fürdőt vesz, amibe a fejét is belerakja. A sós fürdő rendkívül jót tesz a korpás hajnak. A könnyen zsírosodó hajnak azt ajánlják, hogy mosás után, langyosra hűtött borsmenta teával öblítsük le. A hajmosást ritkíthatjuk úgy, hogy egyszer-egyszer száraz samponhoz folyamodunk. A száraz sampon sprayvel alaposan befújjuk a hajat, majd kifésüljük. Ez megfelelő megoldás lehet, ha nincs idő hajat mosni. Szárításkor a levegőt felülről vagy pedig alulról a hajszálak között fölfelé fújjuk.

Forrás:Hajam.hu

Köszöntsük Őket!
A


Cimkék
vörös haj felépítése hajszerkezet hajhullás haj töredezése kopaszodás korpásodás tetvesség satír tépett vitaminok egészséges haj fufru Bob árulkodó frizura hajbeszéd dús haj frizura hosszabbítás hajfelvarrás hajhosszabbítás hosszú haj póthaj vendéghaj hajápolás rövid frizura ötletek sajátkezűleg Valentin-nap haj szilikon szőke esküvői.feltűzött barna alkalmi fonás fonott frizura hosszú esküvői alkalmi feltűzött copf konty fonott esküvői frizura fonás félhosszú

Keresés

Naptár

Időjárás
Hőtérkép

E-MAIL
Küldj E-mailt!

This free script provided by 
Rainbow Arch


Számláló
Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0

Copyright MyCorp © 2019
website testing