Az Ön belépési neve Vendég | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Vendég | RSS
Hétfő
2018-11-19, 2:09 AM
Frizura, hajápolás Mindenkinek
Nyitólap A hajról ez+az ProfilomRegisztráció KilépekBelépés
Honlap-menü

Belépés

Szépséghírek

Látogatók
What is my IP address
Google PageRank

Nyitólap » Cikkek » Cikkeim

A haj szerkezete
Megjelenésünk egyik meghatározó eleme a hajviseletünk, sok minden múlik azon, hogy sikerül-e kiválasztani és megvalósítani az egyéniségünkhöz passzoló frizurát.A hajviselet kommunikációra is szolgál.A múltban a hajviselet jelezte az emberek hovatartozását, társadalmi helyzetét, származását. Csak az előkelők hajviselete követte a divatot. A hagyományos társadalmak felbomlása miatt ma sokkal szabadabban választhatjuk meg hajviseletünket, mint korábban.FeladataiA hajnak többféle feladata van: * Védi a fejbőrt a hidegtől, a melegtől és az ultraibolya sugárzástól. Ezáltal segít a hőháztartásban.

 * Véd az esőtől, segít a nedvesség megtartásában, és a párologtatásban.

 * Társadalmi szerep, kommunikációs eszköz: a hajviselet alapján ránézésre eldönthető, hogy férfi vagy nő, milyen helyet foglal el a társadalomban, mi a fizikai, vagy lelki állapota, vagy hogy egy adott néphez tartozik-e.

 * Esztétikai szerep, főként a nőknél, bár a férfiak is szeretik, ha szép a hajuk.


Hajvastagság:

Átmérő (0,05-0,2 mm) alapján lehet: erős, közepes vagy finom szálú.

A hajvastagság egyénenként változik, sőt ugyanazon embernél is különböző vastagságú hajszálakat találhatunk a fejbőr különböző régióiban. Rasszbeli eltérések is vannak, az európai ember hajszála a vékonyak közé tartozik. 

A haj vastagsága és színe némelyest összefügg, általános jelenség, hogy a világos haj többnyire vékony szálú, a sötét hajszálak pedig lehetnek egészen vastagok, drótszerűek is. A sötét hajszál átmetszete gyakran nem szimmetrikus kör, hanem egyik irányban lapított, ilyen pl. az ázsiai embertípus hajszerkezete.Sűrűség:

A fejbőrön elhelyezkedő szőrtüszők sűrűsége határozza meg hajunk sűrűségét, mely lehet: ritka, közepesen sűrű és sűrű. Hullámosság:

A haj keratin spiráljainak összetétele és a köztük húzódó kémiai kötések határozzák meg, hogy a hajszál mennyire göndörödik, e szerint lehet: egyenes, enyhén vagy erősen hullámos, göndör és nagyon göndör. Ha a keratinszál tömör, nagy kéntartalmú, akkor a hajszál egyenes, ha a magas és alacsony kéntartalmú (rugalmas, nyújtható) keratinszál is megtalálható, akkor a hajszál hullámos.

A keratinszálak közti diszulfid-hidak nagyon erősek, ezek megbontására találták ki a dauervizet, mely erős kémiai hatása révén bontja a kénes kötést. A másik kötéstípus a hidrogénhíd-kötés, ez könnyen szétszedhető és megváltoztatható. Ezt használják ki beszárításkor.

A haj hullámossága a hajkeresztmetszetnek is függvénye, ha a keresztmetszete kör, akkor egyenes a hajszál, ha ovális, akkor hullámos, ha pedig bab alakú, akkor göndör a hajszál.


Kategória: Cikkeim | Hozzáadta: Izuka (2011-08-09)
Megtekintések száma: 1450 | Hozzászólások: 2 | Tag-ek(kulcsszavak): haj felépítése, hajszerkezet | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 1
0 Spam
1 Jayden  
I serached a bunch of sites and this was the best.

Név *:
Email *:
Kód *:
Köszöntsük Őket!
A


Cimkék
vörös haj felépítése hajszerkezet hajhullás haj töredezése kopaszodás korpásodás tetvesség satír tépett vitaminok egészséges haj fufru Bob árulkodó frizura hajbeszéd dús haj frizura hosszabbítás hajfelvarrás hajhosszabbítás hosszú haj póthaj vendéghaj hajápolás rövid frizura ötletek sajátkezűleg Valentin-nap haj szilikon szőke esküvői.feltűzött barna alkalmi fonás fonott frizura hosszú esküvői alkalmi feltűzött copf konty fonott esküvői frizura fonás félhosszú

Keresés

Naptár

Időjárás
Hőtérkép

E-MAIL
Küldj E-mailt!

This free script provided by 
Rainbow Arch


Számláló
Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0

Copyright MyCorp © 2018
website testing